Advance Academy обяви началото на стратегическо партньорство в сферата на обученията на  IT специалисти

Най-голямата IT Академия в Източна България Advance Academy и един от лидерите във FinTech индустрията в Европа iCard AD, обявиха началото на стратегическо партньорство в сферата на обученията на  IT специалисти. Компанията ще подкрепи усилията на Advance Academy в развитието на  IT уменията сред ученици и студенти, като помогне да се акцентира върху езиците за програмиране на мобилни приложения.

Нуждата от все повече и по-подготвени кадри, бързото развитие на технологиите, както и навлизането на много чуждестранни и местни компании от  IT сектора, направиха необходимостта от алтернативни и ускорени програми за обучение изключително осезаема. От началото на своето съществуване Advance Academy стартира с курсове за напълно начинаещи по технологии и езици за WEB Development, Quality Assurance, Java, C#, Swift 4, Objective C, PHP, като с времето успя да разшири предлаганите обучения и да включи такива за дигитален маркетинг и продажби. В своя екип от преподаватели академията е привлякла специалисти с много сериозен практически опит, които успешно ръководят сериозни екипи от разработчици и проекти за международни клиенти.

В резултат на ускорените си програми за по-малко от година и половина над 120 човека успешно завършиха курсовете и над 40 от тях вече  са реализирани в  IT сектора във Варна и София.  

За нас е много важно да имаме подкрепата на големите имена от  IT сектора в региона – сподели Адрияна Митева, изпълнителен директор на Advance Academy – Това са бъдещите работодатели на нашите курсисти. С  IT компаниите, с които си партнираме, съгласуваме всички програми за обучение, привличаме и лектори с практическо know how, което гарантира на хората вложили сериозни усилия в курсовете, че завършвайки ги успешно ще имат всички необходими знания да стартират работа в  IT сектора. Да имаме партньор от ранга на iCard AD е не само удоволствие, а и привилегия, тъй като те са истински пионери в своята област. Да имаме достъп до тяхната експертиза и опит, както и техни специалисти да ни съветват и водят курсове е възможност, с която малко образователни институции могат да се похвалят.

iCard AD е сред водещите компании в Европа в областта на високотехнологичните финансови услуги, обслужва над 300 хил. бизнес и частни клиенти и годишно обработва над 10 млн. трансакции. От тази година iCard AD подава ръка на всички млади предприемачи като част от концепцията си за корпоративна социална отговорност. В компанията работят над 500 души, което ѝ  отрежда място сред най-големите местни работодатели и  IT компании във Варна.

Advance Academy продължава да развива своята концепция за обучение на специалисти без предишен опит и превръщането им в готови кадри със създаването на учебно-практическа фирма – Advance Training Labs, която да дава реални казуси и задачи на завършилите курсисти, с което те да трупат реален опит под ръководството на ментор.

Новите курсове на най-голямата  IT академия в Източна България стартират отново през Февруари. Повече информация и предварително записване, можете да намерите на адрес www.advanceacademy.bg

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Светослава Рашкова

Любовта и удоволствието, с което работя гарантира високата ефективност при създаването и изпълнението на всяка рекламна кампания.

снимка pik

От днес раздават топъл обяд в “Аспарухово”

Изследват безплатно за рак на устната кухина във Варна