in

Варненски майки пропищяха: Наркодилъри дебнат ученици в „Чайка“

снимка facebook

Едни и същи младежи стоят на едно и също място, по едно и също време, до малко магазинче в близост до Математическата гимназия във Варна.

Разтревожени родители, притеснени за децата си, разкриха пред „Нова Варна“ точното място, на което според тях млади мъже дебнат учениците и им предлагат наркотични вещества.
„Децата ни разказват за раздавани в училището „бели бонбони“ – топчета, под формата и опаковани като бонбони, с предполагаемо съдържание на наркотик, предназначени за най-малките – от първи да четвърти клас“, сподели родител на дете от ОУ „Захари Стоянов“, което се помещава в една сграда с Математическата гимназия.

.
„Подавала съм два пъти сигнал до полицията“, разказва майка на третокласник, пожелала анонимност. „Отзоваха се бързо, но пристигнаха прекалено „видими“ – спряха полицейската кола пред входа на училището, а съмнителните за мен младежи ловко се измъкнаха. Според мен трябваше да дойдат цивилни и да наблюдават заедно с мен“.

От пресцентъра на полицията във Варна нито потвърдиха, нито отрекоха сигналите.

„Има полицейско присъствие около учебните заведения, приоритет са ни училищата. Разглеждаме всякакви сигнали, реагираме със спонтанен елемент. Нека родителите да подават сигнали в най-близкото районно управление“, съобщиха от ведомството.

Ако и вие имате наблюдения или информация за подобни прояви, свържете се с нас.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.