in

Най-новото издание на световноизвестния формат TEDx е тази неделя във Варна

снимка uspelite

За първи път във Варна ще се проведе изданието TEDxPrimorskiPark, под шапката на световноизвестният формат TEDx. Събитието ще се състои на 25 ноември в емблематичната за града сграда – Драматичен театър “Стоян Бъчваров”.

Събитието е уникално и се различава от предишни издания на формата в града, благодарение на специалните си гост-лектори и цялостното изживяване на аудиторията през целия ден, което екипът е подготвил.

Първият лектор ще бъде световно познатият лектор от голямата сцена на TED – Саймън Анхолт, който е създател на първата електронна държава. Многоуважаваният писател Людмил Станев ще сподели своята история за граматиката на фантазията.

А едни от най-изявените сладкари – Екзархов ще пренесе аудиторията в едно изживяване на техно-емоционалните десерти. Любимата ни актриса Мартина Вачкова също е част от гостите и ще сподели мотивираща история за най-важната роля в живота. Михаил Заимов ще разкрие тайните на морето, а д-р Константин Герганов ще провокира аудиторията с разкази за войната и какво всъщност тя убива. Лектори, сред които Александър Кръстев, Радослава Ненова, Димитрина Докимова, Стратимир Георгиев, Даниел Монтилио и Марин Железов, ще споделят истории и тяхната сила като създатели, иноватори и носещи промяна.

TEDx е организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделени. Началото й е поставено през 1984г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Обхватът й се разширява все повече благодарение на жаждата за знания. TEDxPrimorskiPark е местно събитие, чиято цел е да обединява хората да споделят идеи и да преоткриват уникалните възможности и предизвикателства в живота.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/