in

Осъдиха началник, разбил челюстта на работник

Снимката е илюстративна

На 58-годишния подсъдим съдът наложи наказание „пробация“.

За срок от 10 месеца той следва да изпълнява две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационен служител, съобщават от Районния съд във Варна.

Инцидентът възникнал на 22 август миналата година. Пострадалият наемен работник, заедно с още двама негови колеги, извършвал възложената му дейност на строителна площадка на открит терен, когато завалял дъжд и те били преместени да работят в друг строителен обект на закрито. Вечерта, прибирайки инструментите в базата, те поискали да им бъде заплатена и останалата недовършена работа на откритата строителна площадка.

Стигнало се до словесни пререкания, ескалиране на конфликта в сбиване, при което назначеният организатор в строителната фирма причинил на един от наемните работници средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долна челюст.

58-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. Той бе осъден да заплати на пострадалия гражданския ищец по делото обезщетение за причинените му неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.