in

Приключи наддаването за златния медал на Катрин Тасева, вижте колко събра

Снимка: NOVA

Грацията ни дава на търг златния медал от Световната купа в София, както и бухалките, с които го спечели. За по-малко от 24 часа събира сумата от 10 000 лв.

Гимнастичка продава златния си медал, а съперници на футболния терен застават един до друг в името на това да помогнат на свой колега спортист, научаваме от репортаж на NOVA. Иван Тодоров, който е професионален футболист, е заплашен от ампутация на крака. Надежда за лечение семейството намира в Турция.

Професионален спортист, обичан мъж, щастлив баща. За съпругата му Богдана Колева Иван е най-силният човек, който познава. Последната година от неговия живот обаче поставя на изпитание силата и на духа, и на тялото му.

„Ние имахме много труден момент в нашето семейство. За съжаление тази година, буквално през няколко месеца, загубихме и баща му, и майка му. И двамата се бориха с рак, за съжаление и двамата не успяха да победят. За мен катализаторът на всичко това е стресът”, казва Богдана Колева.

Всичко започва като бучка в коляното. Лекарите казват, че е доброкачествена. Следват няколко операции, но след загубата на родителите му изследванията стават все по-лоши. Накрая идва диагнозата – злокачествен сарком на костта и меките тъкани.

„Единственото, което ни предложиха в България, е кардиналното решение в такъв случай  – ампутация на крак. В дадения случай при него – млад човек, спортист, за съжаление трябваше да му обясним, че трябва да му отрежат крака високо горе, което е шок. Ние двамата сме минали през всичко и двамата заедно взехме решение да се борим за неговия крак и за това да бъде пълноценен мъж, родител и това, което е бил винаги – прекрасен човек”, разказва още Богдана Колева.

Научили са го от спорта – никога да не се отказват до победа. Иван и Богдана намират надежда в Истанбул. Цената на операцията е 50 000 евро, но разходите ще нараснат многократно от последващото лечение.

„Решихме да споделим във Facebook с наши приятели. Идеята беше просто в нашия кръг да споделим какво ни се случва, за да ни помогнат. И това, което се случва през последните 24 часа, защото качихме поста на обяд, е чудо”, казва Богдана.

За броени часове половината от първоначалната сума вече е събрана. Публикацията прочита и златната ни медалистка Катрин Тасева.

„Много силно ме докосна и се трогнах. И първото нещо, което си помислих, е, че мога да направя някаква благотворителност с медал или уред. Тъй като и двамата сме спортисти и знаем какво ни коства всички тези лишения, усилия и какво значи да бъдеш шампион”, каза гимнастичката.

Грацията ни дава на търг златния медал от Световната купа в София, както и бухалките, с които го спечели. За по-малко от 24 часа националката събира сумата от 10 000 лв.

„Сумата за медала и бухалките достигна 10 000 лв. и мисля с тази сума да приключи наддаването“, написа рано тази сутрин Тасева.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/