in

Във Варна протестират срещу проектозакона за вероизповеданията

Днес от 13:30 ч. до 15:00 ч., ще се проведе мирен Митинг за свободата на вярата пред паметника до Община Варна.

Продължаваме да информираме обществото и да стоим в защита на гражданските права и религиозни свободи в Република България! Второ четене на „Законопроект за изменение допълнение на Закона за вероизповеданията“ не е минало и нещата тепърва ще се решават. Като представители на различни верски общности в България, искаме да изразим своята загриженост и тревога във връзка с планираните промени в българското законодателство, свързани със свободата и живота на вероизповеданията. Това съобщават в анонса за протеста организаторите в социалните мрежи.

Според тях притеснение будят както отделни текстове, така и цялостният дух на предложения законопроект, който е чужд на демократичните и плуралистични ценности.

Законопроектът застрашава не само верските общности в Република България, но по същество представлява и посегателство върху правата на всички български граждани. Недопустимо е през 21 век, в страна членка на ЕС, да се налагат закони, които стигматизират и лишават от основни права цели сегменти в българското общество. Доказателство за това са и изразените становища на всички вероизповедания в Република България, от които няма нито едно, което да подкрепя предложените промени в Закона, се казва още в съобщението им. .

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/