in

Извънредно: Война в Черно море?(СНИМКИ)

снимка Риа новости

Три кораба на Военноморските сили на Украйна незаконно прекосиха държавната граница на Руската федерация, влязоха в териториалните води и опасно маневрират, гласи доклад на граничната охрана на ФСБ на Русия в Крим, съобщава ТАСС.

„Тази сутрин, около 07:00 часа в Москва, три кораба на Военноморските сили на Украйна, в нарушение на членове 19 и 21 от Конвенцията на Организацията на обединените нации по морско право, определящи правото на крайбрежната държава да гарантира сигурността в морското пространство, пресичат руската държавна граница.“

Украинските военни кораби, които тази сутрин са пресекли незаконно руската морска граница, продължават да се придвижват към Керченския проток“, се казва в съобщението на граничната охрана на ФСБ на Русия в Крим, предаде ТАСС.

снимка Риа новости

Граничната охрана пусна и кадри от въздуха на случващото се. Администрацията също така добави, че корабите на украинския флот, които са влезли в териториалните води на Руската федерация, са опасно маневрирани и не отговарят на изискванията.

снимка Риа новости

„Досега не са били подадени заявления в съответствие с установената процедура, корабите не са включени в графика за преминаване. Корабите опасно маневрират и не се подчиняват на законните искания на руските власти“, се казва в съобщението.
Граничната служба предприема всички мерки, за да гарантира безопасността на корабоплаването и регулирането на движението на корабите във водите на Черно, Азовско море и Керченския проток, се посочва в доклада.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/