in

Окончателно: Лондон се разведе с ЕС

Лидерите на страните членки на Европейския съюз най-накрая одобриха споразумението за излизането на Великобритания от Общността по време на извънредната среща в Брюксел днес.

Споразумението сега трябва да бъде подкрепено – или отхвърлено – от депутатите в британския парламент.

Лидерите на страните членки на ЕС одобриха споразумението за Брекзит, което по-рано беше постигнато с британското правителство на премиера Тереза Мей.

Въпросното споразумение се състои от два основни документа. Първият документ от 585 страници ще ръководи действията на двете страни до излизането на Великобритания от Общността, което е определено за 29 март 2019 г.

Този правно обвързващ текст обхваща споразумението за „развода“ на Обединеното кралство с ЕС, правата на гражданите и редица мерки, за да се гарантира, че няма твърда граница между Северна Ирландия, която е част от Великобритания, и Република Ирландия, която членува в ЕС. Започвайки от март 2019 г. Великобритания ще навлезе в преходен период, който е определен да продължи до декември 2020 г.
Юнкер обяви сделката за Брекзит за най-добрата възможна за Великобритания Юнкер обяви днешния ден за „тъжен ден“

Вторият, който е правно необвързващ документ, е политическа декларация, която очертава стремежите за бъдещето, включително поддържането на търговски отношения между ЕС и Лондон, обща външна и отбранителна политика, както и тесните отношения в областта на правоприлагането и наказателното правораздаване.

ЕС и Великобритания щели да останат „съюзници и приятели“ и след Брекзит

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/