Продавач, обрал оборота на магазин във Варна, отива на съд

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Районната прокуратура във Варна предаде на съд продавач за присвояване на пари от работодателя си

30-годишният Мартин П. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за присвояване на пари като длъжностно лице и в условията на продължавано престъпление от магазина, където работел като продавач-консултант.

Деянието по член 201, ал. 1 от НК се наказва с лишаване от свобода до 8 години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния и да го лиши от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия.

Младият мъж бил назначен на работа на 18 април 2017 г. В магазина се предлагали цигари и марков алкохол. Още със започване на работа там Мартин започнал да присвоява пари от продажбите. При закупуване на стока от клиент той я маркирал, оставял парите в касата, но вместо да приключи сметката, изтривал маркираната стока, без да издаде касов бон.

По-късно отварял касата и прибирал за себе си пари от продадените, но немаркирани стоки.
На 8 май миналата година продавачка в магазина открила липси на определен вид цигари. Съобщила това на служителя, който отговарял за видеонаблюдението. Така било установено, че Мартин П. продава стоки, без да ги маркира и прибира парите след това.
Извършена била ревизия в магазина.

Липсвали 200 кутии цигари на стойност 1040 лева. Подсъдимият признал всичко пред колегите си и повиканите полицейски служители. Образувано било досъдебно производство срещу него. В хода на разследването обаче Мартин П. не се признал за виновен.
Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка БНР

Рокади в транспортната схема във Варненско

Оранжев код утре във Варна