in

Рокади в транспортната схема във Варненско

снимка БНР

„Транстриумф“ поема от „Делтакар“ тринадесетте автобусни линии до селата във Варненска област от декември месец 

Новината потвърдиха от фирма „Делтакар“ ООД, която до момента обслужваше линиите в региона. От там обаче отказаха да уточнят причината, поради която излизат от транспортната схема. По неофициална информация става дума за финансови загуби за фирмата, която практически почти била във фалит, коментираха запознати с темата.

Обслужваните от тях линии са 24, 25, 26, 27, 28, 33, 35, 43, 49, 52, 54, 121, като последната 409* е една от най-натоварените в града и се обслужва поравно от автопарковете на общинския „Градски транспорт“ и „Делтакар“ ООД. Автобус №409 се обслужваше от „Транстриумф Холдинг“ АД от квотата на Община Варна, но договорът с частния превозвач изтече през октомври 2017. За Община Аксаково фирмата беше „Делтакар“ ООД.

Периферните линии пътуват до близките до крайградските на Варна общини и села като Звездица, Каменар, Въглен, Куманово, Кичево,Яребична, Долище и други.

Новината потвърди и собственикът на „Транстриумф“, Антраник Шакариян. По думите му ситуацията е временна, тъй като неговата фирма поемала обслужването на „селските линии“ до провеждането на официален конкурс. Стана ясно, че промяната е на база на договор за обществен превоз, подписан между частния превозвач и кмета на община Аксаково, Атанас Стоилов, който ще влезе в сила от 1 декември.  Договорът е по заповед на областния управител на Варненска област Стоян Пасев и е за две години. През това време предстои подготвянето на конкурс за поемането на линиите.

27 са автобусите, които ще обслужват периферните линии, уточни Шакариян. По думите му до броени дни ще бъде възстановени графиците на автобусите в системата „Варна трафик“, където в момента не присъства разписанието на въпросните линии.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева