in

5 млрд за здраве харчи държавата догодина

Снимката е илюстративна

Извънредно заседание на парламента. Депутатите се събраха, за да гласуват на второ четене бюджета за здраве и разчетите на общественото осигуряване за догодина 

Държавата залага над 5 милиарда за здраве. Според управляващите това е голям напредък. Според Българският лекарски съюз обаче има подводни камъни. Преди дни медиците излязоха с остра декларация, че властта не е удържала на думата си и не е забранила да се прехвърлят пера за здраве от едно в друго. Въпреки критиките, в Бюджетната комисия обещанията бяха изпълнени, съобщава Нова18.

В бюджета на Държавното обществено осигуряване разчетите са ясни – минималната заплата ще бъде увеличена с 50 лева и ще стане 560 от 1 януари. Всички пенсии ще са с 5,7% по-високи от 1 юли. Тогава е и датата, когато се вдига таванът на пенсиите. Най-богатите пенсионери вече ще взимат 1200 лева, а не 900, както досега.

За работещите максималният осигурителен доход се увеличава на 3000 лева.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/