in

История с продължение: Как майка на 9 деца си намери работа и вече не търси обувки за децата си

Снимка: Флагман

Щастлив край за майката, която помоли България да ѝ помогне с отглеждането на 9-те ѝ деца и да си намери работа.

Преди две години българката Красимира Василева отчаяно търси помощ как да свърже двата края семейството ѝ, да нахрани 5 от 9-те си деца (другите са големи и са поели по пътя си).

„Бедност и мизерия само на 30 километра от Бургас и Созопол са причина родители да не могат да изпращат децата си на училище. Липсата на работа е най-големият проблем на общините между Бургас и Малко Търново“, пишат много медии и благодарение на публикации в медиите историята на Красимира стига до сърцата на много хора.

Тя е в центъра на телевизионни предавания, Мартин Карбовски лично посещава село Зидарово и помага много – врата е първата спешна придобивка, която той осигурява на семейството. Помага с пари, известност и добронамереност.

Две години по-късно животът на семейството е по-лек, има достатъчно обувки за четирите момичета и едно момче – най-големия от малките, но децата растат и винаги има нужда от нещо. Красимира е благодарна на всички, които помогнаха да се измъкнат от нищетата, в която животът ги запраща. Едно я тормозило – не можела да си намери целогодишна работа.

„До сега през годините съм работила само през лятото като камериерка, три месеца заетост и после – девет си стоя вкъщи. Искам  работа, не подаяния“, каза тя пред „Нова Варна“, а преди няколко дни чрез социалните мрежи отправя молба за работа.

Така попада и в публикация на нашата медия със зов за помощ. Материалът предизвика много коментари, някои от които – по отношение давността на случая. Нашето мнение е, че обувки, дрехи и храна са стоки, които могат да бъдат дарявани няколко пъти през годините. Това потвърди и самата Красимира.

Когато се свързахме с нея, тя щастливо заяви, че благодарение на публикациите в медиите са я наели на целогодишна работа в Созопол.

Отново благодари на всички, вече не търси обувки, само здраве и спокойствие за чедата си.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.