in

57-годишен инвалид от Сицилия женен за пищна украинка, без да знае

Снимка: Pixabay

Петдесет и седем годишен инвалид в тежко състояние от сицилианския град Катания разбра едва преди седмица, че е женен от години за пищната украинка Валентина Юревна Диптан.

Но докато тази новина спокойно може да бъде определена като „добра“, наред с нея лекуваният в нарочна клиника мъж научи и една „лоша” – трябва да плати незабавно 4 000 евро данъци и осигуровки, пише „Монитор“.

Според връчения му от служители на Финансовата гвардия акт той дължал парите на хазната, тъй като не си бил платил налозите върху получени заплати за работа като строител в северноиталианския град Казале Монферато. Да, ама сакатият човек нито можел да се труди активно от инвалидната си количка, нито пък някога бил напускал родната Сицилия. И съответно помолил близък роднина да го закара до най-близкото полицейско управление, където отрекъл черно на бяло и вменявания му брак, и дълга към държавата.

Служителите на реда запрятат веднага ръкави и за нула време установяват, че със самоличността на инвалида на Север се подвизава неговият приятел от детинството – петдесет и пет годишният Джузепе ди Силвестро. В Сицилия той бил женен, имал четири деца, но избягал далеч от семейното огнище явно за да заживее под един покрив със засега незнайно как и къде „прихванатата“ нова украинска изгора. Като използвайки задигнатите от инвалида негови лични данни и документи – начинание, в което бил подпомогнат от сестра си Ана ди Силвестро – Джузепе даже сключил съвсем законен граждански брак с Валентина. Освен в областта Пиемонт, където се намира Казале Монферато, крадецът на самоличност наемал с чуждото име квартири и работил като зидаромазач и като шофьор и в областта Емилия Романя. Там и по-точно недалеч от прочутия курорт Римини той бе закопчан вчера от силите за сигурност.

Сега предстои Джузепе и Валентина да бъдат изправени пред Трибунала в Катания, където ще бъдат съдени за многоженство. Ами според италианския закон дори да няма предишен брак, ако булката приема да мине под венчило при жива законна съпруга на избраника си – многоженец, тя носи солидарна отговорност. За подобно прегрешение наказателният кодекс предвижда от 1 до 5 години затвор, като освен за него, Джузепе ще бъде съден за кражбата на самоличност и за укриване на данъци. Решетки според юристи ще има и за неговата съучастничка в начинанията му – сестрата Ана.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/