Категории: Свят

57-годишен инвалид от Сицилия женен за пищна украинка, без да знае

Реклама

Петдесет и седем годишен инвалид в тежко състояние от сицилианския град Катания разбра едва преди седмица, че е женен от години за пищната украинка Валентина Юревна Диптан.

Но докато тази новина спокойно може да бъде определена като „добра“, наред с нея лекуваният в нарочна клиника мъж научи и една „лоша” – трябва да плати незабавно 4 000 евро данъци и осигуровки, пише „Монитор“.

Според връчения му от служители на Финансовата гвардия акт той дължал парите на хазната, тъй като не си бил платил налозите върху получени заплати за работа като строител в северноиталианския град Казале Монферато. Да, ама сакатият човек нито можел да се труди активно от инвалидната си количка, нито пък някога бил напускал родната Сицилия. И съответно помолил близък роднина да го закара до най-близкото полицейско управление, където отрекъл черно на бяло и вменявания му брак, и дълга към държавата.

Служителите на реда запрятат веднага ръкави и за нула време установяват, че със самоличността на инвалида на Север се подвизава неговият приятел от детинството – петдесет и пет годишният Джузепе ди Силвестро. В Сицилия той бил женен, имал четири деца, но избягал далеч от семейното огнище явно за да заживее под един покрив със засега незнайно как и къде „прихванатата“ нова украинска изгора. Като използвайки задигнатите от инвалида негови лични данни и документи – начинание, в което бил подпомогнат от сестра си Ана ди Силвестро – Джузепе даже сключил съвсем законен граждански брак с Валентина. Освен в областта Пиемонт, където се намира Казале Монферато, крадецът на самоличност наемал с чуждото име квартири и работил като зидаромазач и като шофьор и в областта Емилия Романя. Там и по-точно недалеч от прочутия курорт Римини той бе закопчан вчера от силите за сигурност.

Сега предстои Джузепе и Валентина да бъдат изправени пред Трибунала в Катания, където ще бъдат съдени за многоженство. Ами според италианския закон дори да няма предишен брак, ако булката приема да мине под венчило при жива законна съпруга на избраника си – многоженец, тя носи солидарна отговорност. За подобно прегрешение наказателният кодекс предвижда от 1 до 5 години затвор, като освен за него, Джузепе ще бъде съден за кражбата на самоличност и за укриване на данъци. Решетки според юристи ще има и за неговата съучастничка в начинанията му – сестрата Ана.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В навечерието сме на Гергьовден: Какво трябва да се направи тази нощ

Гергьовден в България се нарича денят, в който се чества Свети Георги Победоносец. Обявен е…

преди 27 минути

Утре е много важен ден за всички християни. Какво трябва да се направи

Утре, в понеделник е втория ден след Великден. Според православната традиция започва Светлата седмица –…

преди 32 минути

Тази нощ в България: Хиляди се стичат към вълшебен извор

Стана ясно, че хиляди хора ще се стекат край извора в планинската местност Дамбалъ над…

преди 36 минути

Кола се вряза в Белия дом

Стана ясно, че водач на лека кола загина, след като се вряза с нея в…

преди 40 минути

Започва Светлата седмица. Какво символизира тя

Утре започва Светлата седмица. Тя поставя завършек на великденския празничен цикъл На втория ден след…

преди 43 минути

Ще чукнат ли термометрите 30 гардуса през новата седмица

В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните и планинските райони…

преди 47 минути