Повдигнаха обвинение на 56-годишния англичанин, който събира гранати, патрони и гилзи

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Повдигнато е обвинение на 56-годишен английски гражданин, в чиито частен имот са намерени и иззети гранати, патрони и гилзи.

Това заяви на пресконференция Андрей Ангелов, зам.-директор на Областна дирекция на МВР – Варна.

„Обвинението е повдигнато на 29 ноември, като в дома на мъжа са открити 2 броя ръчни гранати, 40 патрона, над 150 гилзи с различен калибър, 25 сигнални ракети, тротилова пресовка, както и въздушна пушка. Англичанинът няма разрешително за притежание на оръжие”, заяви Андрей Ангелов.

Лицето е задържано за 72 часа, по време на разпита отказвал да даде подробни обяснения за незаконно притежаваните гранати, патрони, сигнални ракети и ловна пушка, колекционирал ги.

На втория етаж от дома си в местността Припек, в землището на село Константиново британецът си направил плантация, намерена е също суха тревиста маса, големи саксии и помещение със специфично оборудване.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

Бургаска батка ступа таксиджия в София и му взе колата

Снимка: Нова Варна

Таксиджии и съветници не се разбраха за цените