Бившият мъж на Виктория: Аз знам защо Северин я уби, няма какво да го питам

Кадър: bTV
Кадър: bTV

Битката на Виктория беше да се справя с малки и големи несправедливости.

Това каза в предаването „Тази събота” по bTV Свилен Максимов, бивш съпруг на убитата журналистка Виктория Маринова и председател на фондацията „Направи добро на непознат”. В неделя в Русе ще има голям концерт в памет на журналистката.

„Посланието на организаторите към всички, които ще докоснем, е да спрем да мрънкаме, да направим нещо добро”, подчерта той. „Всички ние сме длъжни да запазим този неин стремеж да се справя с несправедливостите”, категоричен е бившият съпруг на Виктория Маринова.

Той заяви също, че не изпитва необходимост да се изправи очи в очи срещу обвинения за убийството на журналистката Северин Красимиров и да го попита „Защо?”.

„Аз знам защо. Какво да го питам този? Винаги когато стане въпрос за това, се опитвам да го игнорирам, да го забравя. Не искам да се срещам със Северин. Той е някакъв там. Тотално ми е безразличен. Предпочитам обаче и съм длъжен да се фокусирам върху доброто”, категоричен беше Свилен Максимов.

Той разкри, че не е гневен, но призна, че в началото след случилото се е изпаднал в депресия.

„Бях изпаднал в такова състояние, но в един момент си дадох сметка, че това не е правилно. Ако отговорим на лошото с лошо, освен да генерираме ново лошо, няма какво друго да постигнем. На лошото трябва да отговорим с добро”, подчерта Свилен Максимов.

„Времето лекува, но дали ще се излекуваме по-бързо или по-бавно, може би зависи от добрите дела, които ще направим през това време”, изтъкна бившият съпруг на Виктория Маринова.

Той се зарече, че ще продължи всяко едно от нейните дела.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Къде спира водата днес?

Снимка: Press tv

Мислите, че във Варна е студено? Вижте температурата в Оймякон (СНИМКА)