Млада жена не успя да забременее, оказала се мъж

26-годишната китайка била омъжена oт една година, но не можела да забременее

В Китай една жена отишла при гинеколог и шокирана узнала, че биологично тя е мъж. Това съобщава информационният портал Asia One, цитиран от jenata.blitz.

Инцидентът се случил в провинция Хунан. 26-годишната китайка, която е пожелала да остане анонимен, вече една година била омъжена, но не можела да забременее, пише jenata.blitz.bg

Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена.

Първоначалната диагноза била, че най-вероятно пациентката страда от синдром на нечувствителност към андрогените. Такъв човек има женска външност, с нормално развити гърди и вагина, но няма няма матка и яйчници. Същевременно има скрити тестиси и наличие на Y хромозома в тялото – такъв човек е биологично мъж.

Такива хора могат да се чувстват и определят като жени, мъже или транссексуални. Според дефиниция на управлението на Върховният комисар на ООН за правата на човека, транссексуалността означава наличие на нетипични полови характеристики или хромозоми. Според приблизителни оценки на ООН, с такива анатомични вариации, се раждат до 1,7% от децата.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: Twitter

В Париж ври и кипи. Центърът е бойно поле (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ричард Клайдерман празнува юбилей тази вечер във Варна