Тези жени не се къпят, но са най-красивите африканки (СНИМКИ)

Снимка: Naukri Nama
Снимка: Naukri Nama

Племето Химба живее в северната част на Намибия.

Хората от това племе са изключително красиви. Те живеят далеч от цивилизацията. Единственото, от което се нуждаят, са гребени, куки и кутии. Те носят децата и съхраняват малки неща в тях.

Снимка: Aida Manduley, LCSW

На местата, където живее племето, практически няма вода. Поради тази причина селяните не поддържат хигиена – не се къпят и не перат дрехите си. Те използват специален мехлем, за да се защитят от слънцето и насекомите. Съставът му включва вулканична лава, мазнини и билки. С този крем те се намазват от главата до петите. Изглежда, че поради такава минимална грижа кожата им трябва да бъде покрита с различни обриви. Лицата им обаче са абсолютно чисти и кожата е гладка.

Най-важното украшение на Химба са техните прически. Неженените момичета оплитат две плитки, падащи от двете страни на лицето. Женените жени правят много плитки и ги украсяват с всякакви предмети.

Снимка: LookIwasThere

Момчетата, живеещи в племето, се считат за възрастни от 12-годишна възраст. Един мъж може да има 2-3 съпруги, а момичетата стават годни за брак, когато навършат 14-годишна възраст.

Следва също така да се отбележи, че убийството на съпругите се счита за личен въпрос. Никой не е осъден за убийство. Но ако съпругът убие жена си, той трябва да изплати обезщетение на родителите ѝ в размер на 45 крави. При Химба не съществува такова нещо като вярност между съпрузите. В племето е прието да се обменят съпругите.

Снимка: flick.com

Те се женят така: младоженецът отива в къщата на булката с приятелите си. След това отиват при вожда. Вождът дава три купи мляко, които след това се пият от всички гости.
Младоженците обикалят колибата на вожда три пъти обратно на часовниковата стрелка. Това е всичко – двойката след това се смята за съпруг и съпруга.

Източник: fakti.bg

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: lasprovincias.es

Трансджендър, кандидат за “Мис Вселена”: Ако спечеля – ще покажа, че не сме по-малко жени

Снимка: Pixabay

Прогноза за времето на 2 декември