in

Булевард „Васил Левски” ще е напълно готов през май

Част от проекта за булеварда

Булевард „Васил Левски” ще е напълно завършен през месец май следващата година, когато трябва да бъде положен финалния слой на асфалтовата настилка.

Това съобщи зам.-кметът Христо Иванов, предаде Радио Варна.

Той подробно обясни какво е свършено до момента по ремонта на булеварда и уточни, че една от последните дейности е свързана с изграждането на мостовото съоръжение по бул. „Цар Освободител“. Очаква се то да е готово до пролетта на следващата година. След това ще се работи по финалния участък от улица „Прилеп“ до „Цар Освободител“.

Очаква се тази неделя или в понеделник да бъде направена временна маркировка по платното на улица „Георги Бенковски” и тя да бъде отворена за движение през следващата седмица. Ремонтът на тази улица ще е на три етапа и най-вероятно ще приключи през лятото на 2019 година, каза още Христо Иванов.

След приключване на мащабните инфраструктурни проекти, през следващата година Общината приоритетно ще ремонтира малките улици и междублоковите простраства, съобщи още зам.-кметът. За целта в бюджета са предвидени около 20 милиона лева. Има възможност да бъдат осигурени още около 40 милиона лева за ремонти на улици и тротоари, коментира Иванов.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.