in

В Париж ври и кипи. Центърът е бойно поле (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Twitter

Сълзотворен газ, шокови гранати, водно оръдие и палки използваха френските сили за сигурност, за да разгонят демонстрантите, окупирали „Шанз Елизе” в центъра на Париж.

Поредният протестен уикенд в страната беше белязан от насилие, след като в спонтанния социален протест на „Жълтите жилетки” се вляха леви и десни радикали, съобщават световните агенции, цитирани от bTV.

В столицата именно маскираните агресивни младежи влязоха в ръкопашни битки с полицията, като замерваха униформените с всичко, което им попадне.

До момента има данни за поне шестима полицаи и 14 демонстранти, които са били ранени.

122 души са задържаните, като сблъсъците продължиха и в следобедните часове.

Вътрешният министър Едуар Филип посочи, че 36 000 души са се включили в демонстрациите в страната, от които – 5500 в Париж. Има 582 пътни блокади. Летището в Нант за кратко спря работа заради навлизане на протестиращи.

Те настояват за оставката на президента Еманюел Макрон, който на този етап няма намерение да напуска поста си.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.