in

Увеличават се случаите на варицела във Варна

Снимката е илюстративна

За периода 23 – 29 ноември регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници.

Регистрирани са 20 случая на чревни инфекции срещу 26 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 13 ентероколита, 1 хепатит, 3 салмонелози, 2 колиентерита и 1 ротавирусен ентерит.

От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 51 лица срещу 52 за предходната седмица, представени от: 45 случая на варицела и 6 случая на скарлатина.

Регистрирани са 238 броя остри респираторни заболявания срещу 306 случая на ОРЗ от предходната седмица. Няма регистриран случай на грип. Регистрирани са 19 усложнения от грип и ОРЗ – 10 бронхита и 9 пневмонии. Има регистрирани 2 лица със заболяване от Лаймска борелиоза.

В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 47 лица. Проведени са 22 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 6 лица. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 52 лица. С Бързо известие в РЗИ- Варна е съобщено 1 лице, ухапано от кърлеж. Извършени са 21 бр. епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.