in

Кулинарен фестивал във Варна помага на възрастни хора в нужда

За осма поредна година днес в Двореца на културата и спорта във Варна ще се проведе кулинарната изложба с благотворителен базар „Да споделим Никулден“.

Събитието е организирано от Община Варна и Варненска туристическа камара, а началният час е 12.00 ч.

В кулинарното състезание ще участват елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални участници. Те ще демонстрират професионалните си кулинарни умения и таланти, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети. Гостите и жителите на града ще открият многобройни кулинарни „съкровища”, които ще могат да закупят и споделят със своите семейства, близки и приятели.

Изложбата има състезателен характер и участниците в нея ще получат достойна оценка за положения труд и творчески кулинарни виждания. Съпътстващата програма включва художествени и музикално-артистични изяви на училища, читалища и детски школи.

Мотото, под което ще се проведе тази кулинарна фиеста, е „Да споделим Никулден“. С даренията ще бъде подпомогнат Домът за възрастни хора „Гергана“ – Варна.

„Нека отворим сърцата си за нашите приятели и споделим Никулден с тях“, призовават организаторите.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.