Варненски плувци шампиони от държавния шампионат

снимка ПСК Черно море
снимка ПСК Черно море

ПСК „Черно море” (Варна) ликува с отборен трофей в комплексното класиране по време на държавния личен отборен шампионат по плуване и в старшата възраст, след като седмица по-рано клубът стана първи отборно при децата.

Държавното се проведе в Стара Загора при порой от рекорди. Участие взеха 222 състезатели от 46 клуба. Шампионите от Варна се готвят под ръководството на главния треньор в клуба Никола Петров. Златни медалисти от държавния шампион са следните плувци. Азра Янък е шампионка в дисциплината 100 м бътерфлай.

Божидара Орленко спечели златни медали в дисциплините – 50 м бруст, 100 и 200 м съчетано плуване. Дамската щафета на ПСК „Черно море”, която плува в състав – Божидара Орленко, Александра Русева, Стилина Иванова и Ива Георгиева, е първа и в двете щафети – 4 х 50 свободен стил и 4 х 50 м съчетано плуване. На съчетаната щафета квартетът регистрира рекорд, спирайки хронометрите на 2,02.67 мин.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка ВВС

Франция няма да въвежда извънредно положение

Снимка: Kiyoshi Takahase Segundo / PantherMedia / Scanpix

Две фамилии се млатиха за момиче в столичен квартал