Очите спи на пода в турска килия

Снимка: iha.com.tr
Снимка: iha.com.tr

Желязков иска да се прибере в България, защото условията в южната ни съседка били отвратителни, бил натикан в обща килия с още 50 души

В килия с още 50 човека лежи в турски затвор арестуваният несебърски бос Димитър Желязков-Митьо Очите, съобщават от ПИК, позовавайки се на собствени източници. Несебърският Капи ди тути капи е задържан в Затвора Малтепе – Затвор № 3 в Истанбул вече трети месец.

Настанен е в килия с капацитет за 28 затворници, но в нея понастоящем общият брой задържани е над 50. Желязков се жалвал, че условията са твърде тежки и някои от арестуваните дори спят на пода. Достъпът до медицинска помощ за пострадалия след стрелбата срещу него през 2016 година била като за всеки друг затворник и той не се ползвал с никакви привилегии.

Затова самият той е писал молба до българския консул в Истанбул, с искане по-бързо да бъде екстрадиран в България. Отговорът на турските власти е, че за него правилата се прилагат като за всеки друг затворник и няма да има каквито и да е привилегии.

Източници от разследването разкриват, че екстрадицията му ще бъде разрешена от турския министър на правосъдието, по подобие на другия беглец от българското правосъдие – Цветан Василев. Главният прокурор Сотир Цацаров е получил уверения, че турският правосъден министър ще подпише екстрадицията по време на визитата му в Турция миналата седмица.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимката е илюстративна

Петима остават в ареста заради нелегална фабрика за тютюн

10% по-евтина гражданска за изрядните шофьори