in

10% по-евтина гражданска за изрядните шофьори

Въвеждането на системата “Бонус-малус” няма да повиши общата сума, събирана от застрахователите за задължителната “Гражданска отговорност”, съобщи Владимир Савов, член на КФН, по време на обществена дискусия, организирана от Комисията за финансова надзор в НДК, цитиран от БТА.

При регистрирани в страната 3 143 568 автомобила, по данни на КАТ за 2016 година, компаниите събират годишно 943 070 400 лева само по тази застраховка при средна премия от 300 лева на кола. При въвеждането на “бонус-малус” парите, събирани от фирмата няма на се увеличат, а само справедливо ще се разпределят сред лошите и примерните шофьори, подчертаха експертите. По данни на МВР за 2017 година в страната са наложени санкции на собствениците на 1 134 718 автомобила или 64 на сто от колите не са били обект на санкции, посочи Владимир Савов.

След първата година, на въвеждане на системата “бонус-малус” се очаква 87,7 на сто от собствениците на колите /2 755 392 души/ да плащат с 10 процента по-евтина застраховка; 7,6 на сто / 238 742 души/ да плащат застраховка с оскъпяване от 10 – 30 процента, както и 0,4 на сто от собствениците на коли – 11 028 души да плащат четири пъти по-скъпа премия

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/