Мъж нападна с лопата ВиК служителка

кадър btv
кадър btv

31-годишен мъж от северозападното Бутан нападна брутално своя съседка – инкасаторка на ВиК. Мотивът – спрели му водата заради неплатени сметки и той решил да „накаже” 51-годишната Дочка Маринова.

Жената разказа в „Тази сутрин” по bTV какво точно е станало преди две вечери, когато преживява най-големия си кошмар.

„Бях нападната в дома си. В обичайния си час аз се занимавам с майка ми, вечеряме и долавяйки шум, отворих вратата на стаята, в коридора вече беше този, който ме нападна. Удари ме с лопатата. В първия момент не го познах, защото той си беше сложил качулката и се пазеше да не го виждам. Хем ме посягаше, хем стоеше с гръб”, спомни си Дочка.

Първият удар бил нанесен в главата и за кратко жената губи съзнание.

„Когато се събудих, беше тъмно в стаята. Той беше изгасил осветлението, беше седнал на вратата. В момента, в който седнах, той пак започнах да ме удря. Взех телефона си, опитах се да звънна на 112 – той ми взе апарата, хвърли го”, разказа още потърпевшата.

Въпреки напрегнатата ситуация Дочка дърпа качулката на нападателя си и разбира, че това е нейният съсед. На въпрос защо я напада, той отговорил: „Ще те пребивам, защото ти ми спря водата”.

Дочка все пак успява да усмири нападателя като се опитва да го успокои. В този момент в къщата идва нейна приятелка и така жената намира повод да отпрати престъпника.

По-късно пристига и екип на полицията. Оказва се, че това далеч не е първото провинение на мъжа.

„Това е пореден такъв случай с този човек. 2014 г. имаше подобен случай, тогава беше нападнал пенсиониран служител на АЕЦ, беше му нанесъл побой и му беше отнел вещи. Тогава въпреки, че служителите на реда намериха телефона на потърпевшия у него, прокуратурата се произнесе, че е неизвестен извършителят и той не понесе никакви последствия”, разказа кметът на село Бутан Ивайло Иванов.

Нападната в началото на ноември е и друга жителка на Бутан – Маруся Христова, която е вдовица.

„Изнасили ме – три нощи подред. Избягах от дома си. Подадох жалба и се надявам на подобаващо наказание, за да не се повтори и с други жени”, разказа жената.

И тя, и Дочка Маринова, се надяват този път престъпникът да получи адекватно наказание и да понесе отговорност за действията си. Кметът на Бутан пък посочи, че на сигнала в нощта на нападението на Маринова се е отзовал местен полицай, който е реагирал бързо, защото е бил запознат с проявите на 31-годишния мъж. Той е бил задържан.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Варна в битка за туристическа награда

снимка adelaidenow.com.

Ето къде се намира най-скъпата коледна елха в света (СНИМКИ /ВИДЕО)