in ,

Димитър Василев, организатор на „Innowave summit“: Новото издание ще бъде два пъти по-мащабно

снимка Нова Варна

В ход е активната подготовка на следващата високотехнологична конференция във Варна, амбицията на организаторите е тя да бъде поне два пъти по-мащабна от тазгодишното й издание.

Част от равносметката след „Innowave summit“ 2018: две седмици след дигиталната конференция две големи компании стартираха намериха свои инвеститори. Други две компании стартираха своя дейност в града, отваряйки стотици работни места. Трета голяма компания започва преговори за стартиране на дейност в морската столица. Това са част от резултатите от най-мащабната високотехнологична конференция в Източна Европа, която се проведе във Варна в средата на октомври. За четвърти път. Според експерти конференцията се превръща в най-значимото технологично събитие на Балканите, българският представител в Европейската комисия с ресор цифровизация Мария Габриел го нарече „пример за това как трябва да се организират и провеждат събития от подобен ранг в Европа“.

Само преди няколко дни пък 30 представители на стартъп компании от Варна взеха активно участие във форума Startup Europe Summit 2018, мотивирани да работят за една единна и силна стартъп екосистема в морската столица и за развитието на Варна като високотехнологичен град. По време на форума в София бяха стартирани две стартъп мрежи: Startup Europe за Централна и Източна Европа и Startup Europe Western за Западните Балкани. Подписана бе и декларация за укрепване на екосистемата за технологично предприемачество в тези региони, която гарантира, че членовете на тези партньорства от 14 държави поемат ангажимент да улеснят връзките между стартъпите в региона, да насърчат образованието по предприемачество, да увеличат наличието на финансиране.От българска страна декларацията е подписана от председателя на Български бизнес форум.

По този повод разговаряме с Димитър Василев. За равносметката от тазгодишното издание, за развитието на start up обществото във Варна и за новините около предстоящото догодина пето издание на Innowave summit, разказа самият той пред „Нова Варна“.

Димитър Василев е председател на Български Бизнес Форуми; член на управителния съвет на Българска Startup и предприемаческа асоциация и организатор на InnoWave Summit, събитие което вече за четвърти път превръща Варна в дигитална столица на България.

*******

видео Мердин Берберов, „Нова Варна“

Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева