in

Наркоман отива на съд за серия грабежи във Варна

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 34 годишен мъж за грабеж, представляващ опасен рецидив

34-годишният Димитър Д. е предаден са съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за грабеж на мобилен телефон, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК.

Подсъдимият имал от години проблеми със зависимостта си към наркотиците. Няколко пъти направил опити да се измъкне от тази зависимост, като се лекувал в Испания без резултат. Димитър живеел в жилището на майка си. За да си набави дрога, разпродал цялата покъщнина. Това довело до решението на майка му да се изнесе от апартамента и да спре да му помага.
На 22 октомври тази година подсъдимият позвънил на своя съседка и я помолил от нейния телефон да се обади на майка му. Разочарованата от сина си жена обаче отказала да разговаря с него. Димитър си тръгнал и след десетина минути отново позвънил на съседката си с молба да потърси баба му.

Докато жената набирала телефонния номер, посочен от подсъдимия, той издърпал от ръцете й мобилния телефон. След това отишъл при свой познат от участието им в метадонова програма за лечението на наркозависимостта им, и го помолил да заложи телефона в заложна къща срещу 100 лева.
Пострадалата съседка подала сигнал до полицията и срещу 34-годишния Димитър започнало досъдебното производство. Той бил задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд и вече е приведен във варненския затвор.
Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в съда. Ако бъде признат за виновен, Димитър Д. може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/