in

Претоварване причинило инцидента с пропадналия асансьор във Варна?

Снимка: МБАЛ "Света Анна"

Най-вероятната причина за трагедията е претоварване на асансьора, той бил с товароподемност от 500 кг, а в него са се качили осем души

Нови подробности излязоха около станалият преди минути инцидент с болничен асансьор в МБАЛ „Света Анна“. При него пострада жена, която към момента е преглеждана в болничното заведение.

Стана ясно, че, районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за причиняване на телесна повреда. Инцидентът станал в асансьор с товароподемност от 500 кг, където са се качили осем души. След потеглянето му е пропаднал надолу с около 60 см.

С помощта на служители от Гражданска защита са били извадени шестима души от авариралия асансьор. След освобождаването им машината рязко е потеглила нагоре с още двама души и е спряла на последния етаж на болничното заведение. Пострадал е един от пътуващите, за когото се предполага, че е с фрактура.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева