in

Супермаркет гигант отваря до дни във Варна на терена на бившето Пикадили (СНИМКИ)

снимка Нова Варна

Според запознати това е най-голямата инвестиция на немската търговска верига, която изкупи всички освободени от „Пикадили“ имоти край морето

Най-новият и вероятно най-голям засега супермаркет на немската верига Lidl отваря врати следваща седмица на емблематично за варненци място. Магазинът е от поредицата обекти от ново поколение, какъвто вече беше отворен преди няколко дни в София.  Според информация от веригата той ще е по новата концепция – по-просторни и „зелени“ магазини на марката.

Lidl влезе в България преди седем години с концепция да е евтин магазин, разположен в периферията на градовете върху собствени терени. Бавно обаче профилът на веригата се промени: започна да внася и по-висок клас стоки и погледна към центъра на градовете, където се нанесе под наем.

снимка Нова Варна

Сделката на „Лидл“ от края на август е за рекордната цена от 20.119 млн. лв., става ясно от справка в имотния регистър. Сумата е най-голямата, която германската верига е плащала досега за свой обект в страната, пише Капитал. След сделката новият собственик пристъпи към разрушаване на съществуващия магазин, подготвяйки парцела за строеж на свой, който трябваше да заработи по-рано през 2018. Плановете на веригата се отлагаха на няколко пъти и новият краен срок сега е идната седмица.

снимка Нова Варна

Закупеният от „Лидл“ терен във Варна е на бившия супермаркет „Пикадили център“ на ул. „Битоля“ №1 в морския град и включва няколко сгради плюс терен от 7386 кв.м Най-новият хипермаркет има застроена площ от 2700 кв.м и е на два етажа. Това ще е първият обект на веригата с вътрешен ескалатор. На първо ниво ще е покритият паркинг за клиенти, травелатори и асансьори за клиенти. На втория ще е основната търговска зала, помещението за хлебни изделия, административно-битовите помещения, складовете и касовата зона.

снимка Нова Варна

По неофициална информация немската верига започва строежа на още един голям магазин на бивш терен на Пикадили, този във варненският квартал „Младост“.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева