in

40-годишен асансьор летя 7 метра към мазето на варненска болница (СНИМКИ)

снимка Нова Варна

Счупена част от подемното устройство на превозващото средство е причинила инцидента, съобщиха преди минути от ръководството на МБАЛ „Света Анна“ Варна

Горещи подробности за зловещия инцидент с пропадането на асансьора с осем души, за който „Нова Варна“ писа, съобщиха от ръководството на болничното заведение.  Според изпълнителният директор на болницата, д-р Красимир Петров, инцидентът е станал в 14.30 часа, като в 40 годишният асансьор с вместимост за пет души, са се возили осем пациенти и близки.

снимка Нова Варна

Вероятното претоварване е причинило счупването на част от подемното устройство на возилото, предположиха от болницата. Частта е предадена за експертиза. Случката става когато асансьора тръгва от първия етаж нагоре и някъде на втория етаж започва да се спуска стремглаво надолу, летейки шест-седем метра. На мястото веднага са извикани екипи на полиция и пожарна и започва поетапното вадене на хората. Вадени са един по един, като последна остава жена сама в асансьора. Точно тогава той внезапно тръгва нагоре и спира на четвъртия етаж.

снимка Нова Варна

Шестима от осемте пропаднали са прегледани,  четири от тях са с установени контузии. 45 – годишна жена е пуснат прешлен , но е отказала хоспитализация и се е прибрала вкъщи. 52- годишна варненка пък е изкълчени колянни стави. И на двете е оказана медицинска помощ.

Злополучниаят асансьор е произведен през 1979 година и за последно е сертифициран през май 2018 година за период от една година. Според д-р Красимир Петров той вероятно ще бъде подменен.

снимка Нова Варна

снимки Мердин Берберов, „Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.