Връщат Баневи утре в България

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Евгения и Николай Баневи, обвинени в източването на приватизираното от тях предприятие „Полимери”, ще се върнат в България на 6 декември. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 

“Това, което ще предприемат колегите от Специализираната прокуратура, е незабавни действия, ново актуализирано обвинение, задържане за 72 часа и незабавно искане за постоянно задържане. Полетният график е утвърден и е работа на ГД „Охрана“ към Министерство на правосъдието. За нас е важно самото пристигане и организацията, която е свързана с по-нататъшните действия по разследването”, каза главният прокурор.

Той съобщи още, че съдът в Истанбул е взел решение за екстрадицията и на Димитър Желязков – Митьо Очите.

“В момента решението е за подпис при министъра на правосъдието на Турция. За нас е важно, че турската държава ще изпълни ангажиментите си по екстрадиционната система”, заяви обвинител номер 1.

За заместник-кмета на София Евгени Крусев, който във вторник подаде оставка и към момента има призовка, Цацаров каза, че разследването е за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки при ремонта на трамваен релсов път.

„Конкретно е свързано с обществената поръчка за шумо- и виброизолиращи подложки. Става дума за нарушение на Закона за обществените поръчки и отговорността ще бъде за длъжностно престъпление”, обясни Цацаров.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимката е илюстративна

З години зад решетките за смърт на пътя край Варна

Снимка: svetimesta.com

Прокоба: Младежи в наше село мрат заради открадната камбана