in

Новият вицепремиер Марияна Николова хвана гората

Снимка: Ретро

Новата вицепремиерка Марияна Николова има типично мъжко хоби и това е ловът. Наследничката на поста на Валери Симеонов практикувала активно от години, а освен това била и част от управителния съвет на Български женски ловен клуб „Бендида“.

Мисията на всички дами, членуващи в него, била да подкрепя младите авджийки и да съдейства на жените ловци у нас по всякакви въпроси, пише Ретро.

В клуба Марияна е намерила и много приятелки, повечето от които заемат все високи длъжности във всички обществени сфери. Сред колежките ѝ ловджийки имало адвокатки и дизайнерки, топготвачки. Освен да отстрелват трофеи заедно, Марияна и дружинката ѝ се вълнували и въвеждали нови тенденции в облеклото на ловеца, измисляли подобрени рецепти на традиционните блюда от дивеч и прилагали нов ловджийски модел, според който не само отстрелвали животни, но спомагали те да бъдат опазвани и отглеждани.

От клуба издават, че преди 3 години Марияна Николова получила сребърно отличие на проведената 62-ра Генерална асамблея на Световния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC) в Правец.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/