in

Организират масово правене на пица във Варна

снимка facebook

Най-масовото у нас правене на пица „Маргарита“ на открито ще се проведе на 15 декември между 13 и 15 ч. пред Фестивалния и конгресен център във Варна. То е част от програмата на коледното издание на „Улицата на готвачите“, но основната му цел е благотворителна.

Организатор е шеф Анатоли Колев, член на Световната пица асоциация, почетен член на Руската пица федерация и член на Британския кулинарен институт. Той и четиримата му помощници – Благовест Панайотов, Димитър Петров и Тодор Ганчев – от Варна, и Иван Боянин от Бургас, ще покажат на участниците как да правят вкусна пица у дома лесно и като истински професионалисти.

снимка facebook

Пиците ще се приготвят със специалното италианско брашно “Le 5 stagioni“ (пет сезона) и истинска моцарела, а трите най-автентично изглеждащи пици ще получат награди – ваучери от ресторант „Стария чинар“. Първите 50 участници, записали се предварително в страницата на събитието във Фейсбук, ще получат подаръци.

„След като ме поканиха да участвам в „Улицата на готвачите“, реших да направя нещо различно. Исках да включа гостите в самото събитие и то да е с благотворителна кауза“, споделя шеф Анатоли Колев. Всички приходи от таксата за участие ще бъдат дарени под формата на продукти на нуждаещи се хора от Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“ във Варна. От 2012 г. насам там всяка събота доброволци осигуряват топъл обяд за около 200 бедни хора, а на Коледа им се предоставят пакети с храна и дрехи. Това става единствено чрез даренията на варненци.

снимка facebook

Идеята на шеф Колев е да научи по достъпен начин повече деца, родители, млади и стари варненци как се меси тесто, какво е необходимо при приготвянето, как се избират отделните продукти и колко се пече една истинска пица, за да е вкусна. Така се създава възможност чрез игра и учене различните поколения да прекарват приятно повече време заедно, а организаторите се надяват участниците в събитието да пренесат наученото вкъщи и да го превърнат в сплотяваща семейна традиция.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/