in

От последните минути: Иззеха боен арсенал при спецакция на ГДБОП

снимка МВР

Голямо количество оръжие е заловено при операция на ГДБОП. Подробности за резултатите от проведената операция оповестиха заместникът на главния прокурор Иван Гешев, директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, и прокурорът от Специализирана прокуратура Евгения Станкова.

Рекорден брой оръжия и боеприпаси са открити в гараж в столичния квартал „Редута”. Някои от автоматите са открити в село Габарево, Община Павел баня. При операцията са открити и наркотици. Има задържани, съобщава bTV. По информация на медията двете акции са свързани, а вероятно спецоперацията се развива и на други места .

Това, което виждате онагледява защо точката организирана престъпност се счита за закрита по механизма за сътрудничество. Съществени проблеми за организираната престъпност в България няма, или ако има, те не са по-съществени, отколкото в другите европейски държави. Трябва да уважаваме труда на тези хора, които дават приноса си в затварянето на тази глава от доклада на ЕС за борбата с престъпността.

Това заяви на извънреден брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев. „Става въпрос за три досъдебни производства, които са се случили благодарение на добрата работа на ГДБОП. Ще започна 3 години назад. Тогава бяха намерени над 50 автомати „Узи“, които представихме по сходен начин. Колегите от ГДБОП продължиха да работят по случая. Миналата седмица колегите са влезли в гараж в София. Шефът на организираната група не бе намерен. Тогава колегите от ГДБОП имаха информация, че този човек има склад, беше проверен адресът, но не беше намерено оръжие“, уточни зам.-главният прокурор.

Лицето беше задържано при влизане в жилищен блок, бяха намерени десетки автомати, няколко „Калашников“, „Скорпиони“, беше намерен 4 кг черен барут, които при евентуално възпламеняване на мястото на блока би останала само черна дупка. Част от автоматите се водят обезопасени. Характерното е, че към всеки автомат има торбичка, в която са частите, които трябва да се сменят, за да стане боен.“, уточни Гешев.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/