in

Сринаха със земята кораба „Арабела“ в Албена

Снимка: dobrichonline

Емблематичният кораб – ресторант от соцвремената останал без наемател и грижа през последните години и бил пред разпад, наложило се да го съборят.

От няколко дни се събаря корабът „Арабела“ в курортния комплекс Албена. Добрич онлайн пише каква е причината да се премахне емблематичното заведение и какво ще бъде построено на негово място. „Съборихме го, защото беше много остарял и вече опасен за туристите, които минават от там“, каза ръководителят на отдел „Проектиране и инвестиции“ в „Албена“ АД Виолета Тонева, пише dobrichonline.

Снимка: dobrichonline

Тя посочи, че корабът е бил много остарял и като конструкция, и като външен вид. „Реставрацията му щеше да струва доста. За това се тръгна към премахване на „Арабела“, поясни Тонева.

Снимка: dobrichonline

Към момента ще разчистим площадката, но все още няма готов проект какво ще бъде изградено на мястото. Идеята е там да бъде оформен изцяло ансамбъл от хотел „Арабела бийч“, който предстои да бъде реновиран, и околните пространства, каза ръководителят на отдела.

Всичко се прави от гледна точка на сигурност. През миналото лято корабът „Арабела“ нямаше наемател и изглеждаше доста ужасно, допълни Виолета Тонева.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/