Затварят нова част от улица “Бенковски” за ремонт

Снимка: Нова Варна
Снимка: Нова Варна

Започна вторият етап от реконструкцията на улица „Георги Бенковски” във Варна. Отсечката от бул. “Владислав Варненчик” до ул. “Д-р Пискюлиев” ще бъде затворена следващата седмица – веднага след като бъде пуснато движението откъм бул. “Сливница”.

Това ще стане след като бъде завършена така наречената “интелигентна пешеходна пътека” в района на Хуманитарната гимназия. В нея ще бъдат вградени светлинни модули, които ще заострят вниманието на водачите.

Припомняме, че участъкът от булевардите “Сливница” и “Владислав Варненчик” ще бъде пуснат временно. Предстои износващият слой на асфалта да бъде положен през пролетта.

Проектът за ремонт на ул. “Г. Бенковски” е финансиран с над 2 млн. лева по европейската програма “Региони в растеж”. По него ще се работи на три етапа: “бул. Сливница”- бул.”Владислав Варненчик”, бул. “Владислав Варненчик”-ул. “Пискюлиев” и “ул. Д-р Пискюлиев”-“Кракра”. Той включва цялостното преасфалтиране, подмяна на подземните комуникации и други дейности, които ще приключат след осем месеца, съобщи Тихомир Тимов-директор на отдел „Общинска инфраструктура”.

По информация на общината е започнало и благоустройството на четвърти микрорайон на квартал „Владислав Варненчик”. Проектът е на стойност 1,1 милиона лева, срокът за изпълнени е осем месеца.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Никулден – какво повелява традицията днес

Стартира Коледната благотворителна кампания на МВР