Коледният дух изпълни и Девня (СНИМКИ)

Снимка: Община Девня
Снимка: Община Девня

Община Девня и химическият завод „Солвей соди“ осигуриха незабравимо коледно тържество за малките и големи жители на индустриалната община, което се състоя навръх празника Никулден в централния парк на градчето.

На събитието присъстваха кметът на Община Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков, изпълнителният директор на „Солвей соди“ АД Спирос Номикос и много граждани.

Снимка: Община Девня

Водещ на празничната програма бе известният варненски шоумен Кирил Аспарухов, а за високия градус на настроението се погрижиха младите изпълнители Мия, Стелко и Кристалена.

От откритата сцена, която общината превърна в декор на коледна приказка, приветствия към множеството отправиха кметът Свилен Шитов и изпълнителният директор на „Солвей соди“ АД Спирос Номикос.

Снимка: Община Девня

„Малко са общините като нашата – малка, но спретната, и благодарение на Вас в продължение на 3 години успяваме стъпка по стъпка да подобряваме качеството на живот и средата, в която живеем. Искам да пожелая на всички весело изкарване на предстоящите коледни и новогодишни празници! Бъдете живи и здрави – това е най-важното, сплотени и вярвайте както в семейството, така и на близките си! Благодаря, че за поредна година ставате част от този празник – заедно да запалим елхата“, заяви кметът на Община Девня Свилен Шитов.

Снимка: Община Девня

Водещият Кирил Аспарухов накара всички да отброят секундите до запалването на светлините на градската елха, а в кулминационния момент кметът и изпълнителният директор на содовия завод си стиснаха ръцете. Красиво аранжираното коледно дървче грейна, а непосредствено след това вечерното небе бе озарено от ефектна заря, която прикова погледите. Последва и музикалната програма, аранжирана с ритмични популярни песни. Междувременно малчуганите участваха в образователни игри, при които водещият раздаваше подаръци на всяко дете, отговорило правилно на въпросите му.

Снимка: Община Девня

След приключването на музикалната програма на сцената кацнаха Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на всички послушни деца. В изработването на армаганите са се включили джуджетата на „Солвей соди“, стана ясно по време на тържеството. То завърши с пищно хоро, което се изви на няколко ката в празничната никулденска вечер.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Нов Център за хора с увреждания ще има в “Аспарухово” (СНИМКИ)

Извънредно: Намериха труп в изкоп на булевард “Левски”