in

Банева: Аз съм майка на 3 деца, пуснете ме, за да изпълня дълга си (ВИДЕО)

В шоу се превърна гледането на мерките за неотклонение на Евгения и Николай Баневи в спецсъда.

Бизнесменът и жена му бяха арестувани във Франция с Европейска заповед за арест по обвинение за източване на предприятия у нас. Вчера те бяха върнати на нова земя и днес прокуратурата поиска двамата да останат за постоянно под стража, съобщава bTV.

Преди началото на заседанието Банева се изправи пред камерите и подробно разказа тезата, която семейството и адвокатите му ще защитават.

„Аз съм майка на три непълнолетни деца, моето желание е да бъда пусната под гаранция, за да изпълня моя основен дълг“, заяви Банева преди съдебното заседание.

„На 26 октомври бяхме арестувани на летището в Ница при редовен полет, който бяхме резервирали 26 дена преди това с издадени бордни карти в системата на „Уизеър” (…) ако прокуратурата е имала съмнения, че ние се укриваме, спокойно е можела да направи проверка на системата за полети”, каза Евгения Банева, като отбеляза, че от предния ден е бил резервиран и VIP терминалът на Летище София.

От думите ѝ стана ясно, че два дни преди ареста двамата са знаели за интереса на спецпрокуратурата към тях: „Обади се един от нашите шофьори, с когото се е свързал някакъв призовкар. Веднага се свързахме чрез адвокат с прокурор Мария Дойчинова”.

Уговорили се за среща в понеделник в 11 ч., като Баневи имали готовност да се явяват и веднага след кацането, разказа още арестуваната. „Ясно е, че когато спецпрокуратурата търси някого, няма да ни канят на кафе”, подчерта Банева.

Според нея обвинението е „пълен абсурд”: „Аз лично в 99% от изброените фирми съм никоя, никога не съм изпълнявала определена функция”.

Евгения Банева поиска домашен арест с мотива, че иска да се грижи за децата си.

Прокурорите по делото обаче бяха категорични, че двамата трябва да са за постоянно под стража. Мотивите – „разполагат с огромен финансов ресурс” и „отрицателна характеристична данна на общо основание” за Николай Банев, който бил разследван за закана за убийство и за когото имало данни, че е принуждавал свидетел по друго разследване да даде неверни показания.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.