in

Мъж продавал ракия в интернет, митничарите във Варна го спипаха (СНИМКИ)

320 литра етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн без акциз са иззети от служители от отдел МРР в Митница Варна.

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ в Митница Варна иззеха 260 литра нелегален етилов алкохол от частен дом в град Долни чифлик. Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ на обява в сайт за продажби в интернет, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Снимка: Пресцентър Митници

На 30.11.2018 г., митническите служители договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в обявата „домашна ракия“. При последвала митническа проверка в частния имот на „търговеца“, митническите служители откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с вместимост по 10 литра, пълни с етилов алкохол.

За алкохола не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Съставен е акт за административно нарушение.

Снимка: Пресцентър Митници

Още 60 литра нелегален етилов алкохол е открит от друг екип на отдел МРР при проверка същия ден в частен имот на територията на област Варна.

На 03.12.2018 г. е извършена проверка в частен имот в селище на територията на община Белослав, при която митническите служители разкриват на мястото нелегално депо за разпространение и продажба на насипен тютюн. От различни помещения и от допълнителна постройка в имота са иззети 122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували. При проверката не са представени никакви документи за обезпечен или платен акциз.

Работата по случая продължава.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.