in

Руски пенсионер, живеещ в Несебър, разказа колко дава за храна у нас

Снимка: Pixabay

Руски пенсионер разкри в социалните мрежи колко дава за храна негов приятел, който живее в Несебър.

„Моят приятел Владимир, който се пенсионира и в момента живее в България, в град Несебър, ми каза колко много харчи пари за храна. Той призна, че руската пенсия от 20 хиляди рубли (514 лева) е достатъчна за него, като се има предвид, че съпругата му също получава около 17 хиляди (437 лева), плюс това там имат собствена зеленчукова градина и понякога получават помощ на децата.“

Семейството им харчи около половината от дохода си или малко повече за хранителни продукти – около 18-20 хил. рубли на месец, обясняват руските пенсионери в социалните мрежи и дават на наборите си идея какви са основните цени в България.

В местен несебърски супермаркет  можете да разберете колко можете да похарчите докато живеете в България, пишат те, цитирани от БЛИЦ.

Краставици – 3,8 лева, домати – 2,47. Корнишоните са по-евтини – 2,8 лева за килограм. Цените са сирената няма да ги казваме, пишат руските пенсионери, тъй като в България сиренето е по-различно и има най-различна местна продукция. Все пак вървят по 300-400 рубли за кило (7-10 лева). Тези сирена са по-евтини – около 5,6 лева за килограм. А всъщност те са много по-вкусни от тези, които са в опаковка! И пак сирене, този път опаковано. Цените на тези сирена са по-високи – 350-400 рубли за кило (9-10 лева). Избор на млечни продукти като цяло е богат! Но стига вече с това. Месо също има достатъчно на разположение! Добри колбаси и кренвирши за по 150-200 рубли (3,8-6.4 лева). Месото е малко по-скъпо – средно 500 рубли (12 лева) за кило от скъпото. Млякото е по 50 рубли (1,2 лева).

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.