in

29-годишна роди близначета в две населени места

Снимка: glas.bg

Навръх Никулден 29-годишната Петя Попова от врачанското село Бутан стана майка на близначета – момченце и момиченце.

Любопитното обаче е, че раждането протекло в две населени места – Бутан и Козлодуй.

„На Никулден през нощта започнах да раждам. Без никакви болки и признаци за раждане. Отидох в банята и за минути се роди Никол. Не извиках никой, защото бях в шок и паника. Увих детето в одеало и тогава извиках мъжа си, който спеше в другата стая“, разказва щастливата майка пред bTV.

Петя вече е майка на две момиченца, когато разбира за третата си бременност едва в петия месец. Изненадата е още по-голяма, когато наблюдаващият я гинеколог д-р Иван Башлиев – началник на АГ отделението в козлодуйската болница й съобщава, че всъщност бебетата са две.

„Помислих, че докторът се шегува с мен. Но се оказа истина“, допълва Петя.

След като събудила съпруга си, позвънили на Спешна помощ. Линейката откарала раждащата жена в МБАЛ-Козлодуй, където на бял свят се появил и малкият Йото.

„Всъщност няма нищо необичайно в това раждане. Добре е обаче, че момченцето се роди при нас, защото беше със седалищно предлежание“, каза д-р Башлиев.

Макар и появил се втори новороденият Йото е по-големият. Той тежи 2640 грама и е с ръст от 49 см.

Близначката му Никол е 47 см и тежи 2340 грама. Бебетата са напълно доносени и в добро здравословно състояние. Майка им вече ги кърми и след няколко дни всички ще се приберат у дома.

Петя пък признава, че ако досега не е вярвала в чудеса, но след нощта на Никулден категорично вярва.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.