in

Ученик от Варна прослави България в Москва

Руслан Настаев от ЧСУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ стана безапелационен победител в най-авторитетната олимпиада по руски език в света.

Руслан Настаев от Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в Саниторно-оздравителния комплекс „Камчия“ си извоюва първото място на престижната XVI Международна олимпиада по руски език, проведена в Москва и спечели правото за безплатно обучение в Московския държавен институт по руски език „А.С. Пушкин“, съобщават от училището.

За да стигне до финала Руслан Настаев от 11. клас в ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“, пребори конкуренция от над 300 участника от цял свят и премина през два предварителни кръга, в които дистанционно, в реално време, трябваше да реши писмен тест и да подготви съчинение на руски език.

Руслан Настаев се подготяше усилено за финала на престижната Олимпиада като всеки ден след часовете оставаше за допълнителна подготовка с госпожата си по руски език – Вера Статева. Руслан е един от най-добрите ученици в ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“. Миналата година той спечели среброто в най – авторитетното състезание по руски език в света.
Училището на бъдещето – „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ се гордее със своя ученик, за който е организирало тържествено посрещане и награждаване.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.