in

Банев-младши: Баща ми ме прати в ада, след като се разсинових от Евгения!

Снимка: marica.bg

Синът на Николай Банев определи като фалшива новина твърдението, че е „основен свидетел“ срещу баща си в обвинението на спецпрокуратурата за пране на пари.

Николай Банев-младши, който е син на Дочка Банева, починала от рак преди 13 години, пише в писмо до „24 часа“, че няма никакъв контакт с баща си.

„Тъй като след като се разсинових от Евгения Банева, той ме затрупа със среднощни електронни писания и заплахи, в които ме изпращаше в „деветия кръг на ада“ (цитатът е точен). До този момент не знаех почти нищо за полагащото ми се като наследство от починалата ми на 31.08.2005 г. майка. Впоследствие научих, че аз и сестра ми Раиса сме били подложени на множество опити за измама“, обяснява Банев-младши.

Той допълва, че за всичко това вече има прокурорски и следствени действия, които се намират в различни фази.

„Що се отнася до обвиненията на Специализираната прокуратура за над 1 милиард, веднага след ареста на Евгения и Николай Баневи във Франция, аз бях призован за разпит, заедно с много други хора. Да, казах само истината! Да, известно ми беше, че съществуват офшорни фирми, управлявани от баща ми и Евгения Банева. Това го знае целият български народ още от времето, когато гръмна „Панама гейт“. Дори Евгения обясни по много медии, че това било световна практика“, пише той в писмото.

Николай Банев-младши заявява, че свидетелствал искрено пред държавното обвинение, но не като основен свидетел.

Той не знаел за „никакви милиарди“ и смята баща си също за жертва на Евгения Банева, без да го оправдава. Синът посочва още, че ще търси всички свои права като наследник на майка си.

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/