in

И съдии от Варна събират средства за малката Рали

За трета поредна година от днес до 12 декември в Административен съд – Варна ще се проведе Благотворителен Коледен базар, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Коледният базар е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна. Изработката на коледни изделия – картички, свещници, коледни играчки за украса – са част от дейностите, свързани с развиване потенциала на децата и техните семейства. Арт терапията спомага за значително повишаване уменията им за справяне с ежедневието. Тази година в изработката на коледни картички за базара се включиха съдии и служители от съда.

Средствата, събрани от базара, ще бъдат дарени на малката Рали. Както „Нова Варна“ вече неколкократно писа, Рали е на 1 година и 5 месеца и страда от много рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Симптомите се появяват 6 месеца след нейното раждане. Надеждата за нейните родители е в ново лечение със стволови клетки в чужбина, което не са в състояние да покрият със собствени средства.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/