in

Тайбе Юсеин със „Спортен Икар“ за 2018

Снимка: Facebook

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин очаквано стана носител на „Спортен Икар“ за постижение на годината на Фондация „Български спорт“. Тя изпраща най-успешната година в досегашната си кариера, в която освен че спечели титлите в кат. до 62 кг, не загуби нито една среща и в останалите турнири, в които участва.

В категория „Достойно представяне“ ще бъдат отличени Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон), Мирела Демирева (лека атлетика) и Биляна Дудова (борба). Приз „Впечатляващо представяне“ ще бъде връчен на Стойка Петрова (бокс), Ивет Горанова (олимпийско карате), Явор Пешлеевски и Тодор Михалев (модерен петобой), Милена Тодорова (стрелба), Денислав Коджабашев (тенис на маса) и Йордан Бозов (баскетбол), информира „Монитор“.

За шампионско дълголетие награда ще бъде връчена на Петър Стойчев – победител в първото по рода си плуване в открити ледени води в Антрактида 2018 г.

Сребърният медалист от световното по борба Кирил Милов пък ще вземе награда за „Пробив в световния спорт“.

При младите олимпийската шампионка в тройния скок от Буенос Айрес Александра Начева ще вземе най-големия приз, а за всички златни медалисти от игрите, както и за Йоана Илиева (фехтовка), и Алберт Попов (ски), също ще има статуетки.

Всички медалисти от Буенос Айрес пък ще бъдат наградени и от БОК, който ще отличи и бивши шампиони, навършили кръгли годишнини през 2018-а като Нораир Нурикян, Валентин Райчев, Янко Русев и др.

Церемонията по награждаването на спортистите ще се състои на 19 декември в Национална художествена галерия.

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/