in

Започна ремонт на още едно училище и детска градина във Варна (СНИМКИ)

Снимка: live.varna.bg

Ремонтни дейности се извършват в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и детска градина „Първи юни“.

Финансирането за тях е осигурени от ОП „Региони в растеж“ по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“, който обхваща общо седем училища и три детски градини, съобщават от Общината.

Целта е увеличаване на дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри условия за обучение за децата и младежите.

Снимка: live.varna.bg

Проектът на ОУ „Никола Й. Вапцаров“ предвижда подобряване на енергийните характеристики на сградата, укрепителни дейности, подмяна на ВиК инсталации, модернизация на сградния фонд, създаване на достъпна среда за хора с увреждания.

Ремонтът на ДГ №41 „Първи юни“ включва саниране на сградата, конструктивно укрепване, подмяна на отопление, вентилация и климатизация, на ВиК, както и ново обзавеждане, което ще бъде със средства от Община Варна.

Снимка: live.varna.bg

Предвидено е и създаване на достъпна среда за деца със специални образователни потребности. Днес на двата обекта бе направена символична първа копка в присъствието на Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, директори и преподаватели.

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.