in

Разделното събиране на отпадъци във Варна – мисията невъзможна

Снимка: Facebook

Проверка на „Нова Варна“ установи, че е масова практика черните контейнери да са залепени пред цветните и така само бездомните котки могат да стигнат до тях.

Варненци питат в социалните мрежи къде могат да подадат сигнал за това, че контейнерите за разделно събиране на отпадъци са недостъпни.

„Дори и да искаш, няма как да минеш зад кошовете за битов отпадък, не се случва за пръв път!“, коментират

Проверка на „Нова Варна“ установи, че е масова практика черните контейнери да са залепени пред цветните и така само бездомните котки могат да стигнат до тях.

Снимка: „Нова Варна“

Фирмата, която организира разделното събиране на отпадъци във Варна, е „Екопартнърс“. Там е мястото, където гражданите могат да се жалват за всичко свързано с дейността. Мениджърът за Варна Яна Русева съобщи за „Нова Варна“, че на територията на града са разположени 500 двойки цветни контейнери.“Има такива случаи, понякога те се придвижват сами, защото са на колела“, допълни Русева. В такива случаи сигнализираме Общината, тя се свързва с почистващата фирма и те търсят решение.

Снимка: „Нова Варна“

По принцип специализираните площадки са изградени от Общината за нашите контейнери, но като няма къде да поставят битовите, слагат ги там, и ние сместваме нашите в близост. Идеята е двата вида контейнери да са наблизо, за да е по-лесно за гражданите и да не се смесват отпадъците.

 

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.