in

Варна отново на шествие заради присъдата на убиеца на Мартин

Близки и приятели на убитият на пешеходна пътека балетист от варненската опера организират утре „Поход за живот 2“ във Варна. Те ще искат законодателни промени, които да не позволяват съкратени съдебни производства при смърт на пътя.

Ново протестно шествие под надслов „Поход за живот 2“ ще събере приятели и колеги на убитият балетист от варненската опера Мартин Чикалов. Този път то е заради светкавичната присъда на причинилият убийството му Петър Здравков, за когото Варненският Окръжен съд вчера на съкратено съдебно заседание реши, че ще лежи 6 години зад решетките. Близките на Мартин негодуват срещу малкото наказание на 25-годишния Здравков, който си призна вината и поиска съкратено съдебно дело. Именно заради това съдът редуцира една трета от наказанието му от девет години и той в крайна сметка ще лежи шест години.

По този повод протестът ще е с искане за изменение на закона и лишаване от възможността за съкратени съдебни производства при случаи, в които има утежняващи вината обстоятелства. Свързахме се с майката на убитата трагично на пешеходна пътека, варненският депутат Нели Петрова, която ще ни съдейства за придвижване на нашите искания.

Това каза за „Нова Варна“ организаторът на шествието Евгений Балев от велоклуб „Спартак“. По думите му всеки, който е съгласен с каузата ще може да се включи на колело или пеша утре от 18.30 пред сградата на Община Варна. Шествието ще върви по маршрута до Областна администрация, където на финала символично ще бъдат връчени  разписаните искания за законови промени.

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева