in ,

Пенсионери крадат рози и туи във Варна (СНИМКИ)

Снимка: Facebook

Част от новозасадени дръвчета във варненския квартал „Владиславово“ са били изкоренени едва два дни след засадането ѝм. За това сигнализира наша читателка. Ето какво ни писа тя.

„Във вторник, по инициатива на районото кметство в кв. „Владислав Варненчик“ засадиха дръвчета пред детските градини „Маргаритка“ и „Българче“. Сложиха и табели дори. Днес 2 дръвчета Туя ги няма. Не изкараха и седмица!“

 

 

Две от десетте новозасадени туи са откраднати точно пред табелата с логото на кметството „Не крадете дърветата“. Секретарката на кмета на района Маргарита Ганчева не пожела да разговаря с нас, но директорката на детска градина „Маргаритка“ потвърди кражбата отбеляза колко е жалко нещо красиво, което прави кметството да се унищожава.

Тя допълни, че кметът Костадинов с лични средства е закупил дръвчета, които не достигали, както и че е отзивчив за полезни инициативи. Преди време в кв. „Владиславово“ са откраднали близо 500 от засадените 2000 розови храсти.

Снимка: Facebook

За кражбата на красивата растителност са забелязани възрастни хора, които най-вероятно нямат средства да си ги закупят сами.

 

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.